Konkurs „Ryba jaką znam i lubię” Edycja II rozstrzygnięty!

Szanowni Państwo,
Miło nam poinformować o rozstrzygnięciu konkursu na przepis kulinarny pn. „Ryba jaką znam i lubię” Edycja II, organizowanego przez Stowarzyszenie LGR „7 Ryb”.
Bardzo dziękujemy uczestnikom za udział w konkursie i poświęcenie czasu na podzielenie się z nami przepisami na rybę, którą lubicie najbardziej.
Komisja w wyborze przepisu wzięła pod uwagę m.in.:
🐟 aranżację dania przygotowanego wg przepisu
🐟 sposób wytwarzania produktu, dobór składników, trudność przygotowania dania, wykorzystanie produktów lokalnych
🐟 pomysłowość i kreatywność przepisu
🐟 związek dania z tradycją, kultywowaną poprzez przekazywanie przepisów kulinarnych w rodzinach z pokolenia na pokolenie
Po analizie przedłożonych prac konkursowych, Komisja w składzie:
• Dorota Knopczyńska – Prezes Zarządu Stowarzyszenia
• Wiesław Ewertowski – Wiceprezes Zarządu Stowarzyszenia
• Beata Ryga-Krysiak – Skarbnik Zarządu Stowarzyszenia
• Karolina Stefaniak – Sekretarz Zarządu Stowarzyszenia
• Katarzyna Sałata – Członek Zarządu Stowarzyszenia
• Marek Borzych – Członek Zarządu Stowarzyszenia przyznała następujące miejsca.
I miejsce – Anna Dobrzyńska (Gmina Wyrzysk) za potrawę Pstrąg z pieca babci Hali – nagroda bon podarunkowy sprzęt lub artykuły AGD o wartości 500 zł,
II miejsce – Janina Kolińska (Gmina Wągrowiec) za potrawę Amur w śmietanie z pieczarkami – nagroda bon podarunkowy na sprzęt lub artykuły AGD o wartości 400 zł,
III miejsce – Róża Korbal (Gmina Wągrowiec) za potrawę Karp smażony na maśle z suszonymi śliwkami i smażoną cebulką z sosem cytrynowym- nagroda bon podarunkowy na sprzęt lub artykuły AGD o wartości 300 zł.
Dodatkowo przyznano 3 nagrody pocieszenia o wartości 150 zł
- Małgorzata Sieracka za potrawę Śledź w śmietanie
- Ewa Brychczyńska-Brząkała za potrawę Tradycyjny karp smażony według Janusza
- Kajetan Szczepański za potrawę Dorsz z sosem Szczepańskiego
Wszystkim serdecznie dziękujemy za udział w konkursie.
Z poważaniem
Zarząd Stowarzyszenia LGR „7 Ryb”